Кметовете на десет населени места в област Пловдив са почти сигурни и преди битката на 27-и октомври. Причината е, че жителите на няколко села в общините "Марица", Асеновград, Първомай, Хисаря, Съединение, Садово и Брезово ще могат да гласуват за един единстен кандидат на местните избори. 

Единствен кандидат за кмет на Войводиново на предстоящите избори е Димитър Тосев. Настоящият кмет на селото е издигнат от Местна коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци). Техният кандидат Стоян Черкезов пък единствен ще се бори за село Войсил в община "Марица". Настоящият кмет Янко Видолов не се е регистрирал в избирателната комисия. 

Разнообразие от кандидатури липсва и в две населени места в община Асеновград. Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ и настоящ кмет Борис Ангелов е без опонент в село Леново. Айнур Нешадов, издигнат от ДПС, пък най-вероятно ще продължи да бъде начело на село Нови извор. Постовете си ще запазят и неговите съпартийци Мухабед Абед, който към момента кметува в първомайското село Воден, и Ангел Хаджиев, кметът на Езерово. 

Никой не е пожелал да се изправи и срещу Илия Тонов, който е начело на хираското село Старо Железаре и кандидат за нов мандат. Досегашната кметица на Малък чердак край Съединение Дафина Христова също остава сама в битката на 27-и октомври. Нейната кандидатура е издигната от българските лейбъристи. 

Към нов мандат се е устремила и кметицата на брезовското село Пъдарско. Мария Вълева е кандидат на ПП ГЕРБ, а битката в останалите села от общината ще бъде далеч по-оспорвана, тъй като са излъчени по трима кандидати. Христо Атанасов, който е подкрепен от същата партия, ще се бори за нов мандат в село Чешнегирово, отново - без опоненти. 

Кметският стол най-вероятно ще запази и Стефан Стефанов. Той остава единствен кандидат в надпреварата за садовското село Селци, издигнат от БСП за България.