Сигнал за нарушение на Изборния кодекс е постъпил в ОИК-Първомай. Очевидци сезирали комисията за това, че един от кандидатите за кмет на село Градина бил забелязан да си разменя списъци с избиратели с пастор от Евангелската църква. От избирателната комисия са пренасочили сигнала към органите на реда. В момента тече проверка по случая. 

Жалба от подобен характер е постъпила и в избирателната комисия на община "Родопи". Според сигнала жител на село Ягодово извозвал жители на ромската махала до избирателните секции в ОУ „Неофит Рилски“. Очевидка посочила, че това се е случило в първите часове на изборния ден, а местният жител използвал за целта личния си автомобил, марка "БМВ". 

Проверката се извършва от органите на МВР, като предстои ОИК да бъде уведомена за резултатите от нея. 

Подобен сигнал е подаден и в ОИК – Брезово. От щаба на една от партиите сигнализират за бус, който в следобедните часове е започнал да извозва избиратели от ромската махала до СИК. Освен това около 17.00 часа пред изборната секция е спрял и  лек автомобил марка Мерседес, черен на цвят, през прозореца на който се предават на избирателите от ромската махала малки пакети.

Още един сигнал за нерегламентирана агитация е стигнал до компетентните органи. Припомняме, че по-рано днес участници в изборния процес сезираха местните комисии за разхвърляни флаери в Хисаря и за непозволени агитационни материали в Асеновград.  В 13.50 часа в ОИК-Калояново е постъпил сигнал за агитация пред една от секциите в село Дуванлии. Компетентните лица не открили нарушение, но указали на членовете на изборни секции да не допускат подобни случаи. 

Нерегламентирана агитация в две общини край Пловдив, няколко члена на СИК отново не се явихаКъм момента в ОИК са постъпили няколко сигнала за нарушения