"Продължаваме Промяната" и ИТН са времеви проекти, които нямат амбицията да изграждат регионални структури и да водят истински партиен живот. Това заяви в ефира на Нова президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев. 

"Очевидно ПП се появи, за да обере разочарованието от ИТН и затова се позиционираха по този центристки начин. Те трябва да направят правителство, защото ако не успеят, на следващите избори ще ги чака резултатът на партията на Трифонов. Трябва да постигнат и конкретни резултати, тъй като хвърлиха много тежки обещания", обясни Плевнелиев. 

Бившият държавен глава прогнозира, че новият кабинет няма да изкара пълния си мандат. 

"Виждам морален проблем в тази четворна коалиция. Не може партия, която съществуваше под името БКП, да бъде заедно в коалиция със синовете и внуците на избитите българи. Ако Румен Радев даде свобода на политическите партии и не им се бърка, те биха изкарали около две години. В противен случай предвиждам живот до следващата пролет", каза още той. 

Румен Радев обърна внимание, че проблем пред новото правителство ще бъде намирането на средства, с които да изпълнят обещанията си и да случат промяната. 

"След като имаме коалиционна програма идва въпросът с какви хора ще напълнят държавната администрация, за да се случи дългоочакваната промяна за прозрачност и ефективност. Лесно е да се хвърлят лозунги, но да видим какви хора ще влязат в състава на новото правителство", коментира още бившият президент.