ПП-ДБ отказа подкрепа на ГЕРБ за правителство, каквато им поиска по-рано днес Бойко Борисов. Той призова първите три партии да подкрепят кабинет.

„Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии. Той е първа политическа сила в момента. През цялата кампания заявяваше, че ще е водеща стабилна партия за управлението на България. Сега да демонстрира, че зад тези думи е имало смисъл”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в кулоарите на НС след откриването на 50-ото Народно събрание.  

„Следващият път, когато събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че съставянето на кабинет е по-трудно, отколкото разрушаването му”, каза още Петков.

Атанас Атанасов декларира, че коалицията ПП-ДБ е сплотена. „Ще бъдем изключително ефективна опозиция”, каза депутатът.

Божидар Божанов пък заяви, че избирателите са отредили те да бъдат опозиция.  

„Плюха ни един месец, че нищо не можем, сега искат подкрепа за правителство. След като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред в него. За три години ГЕРБ ни пратиха на избори 5 пъти и не направиха нито едно правителство”, заяви Асен Василев.

Борисов: Летим към нови избори, няма да отстъпя от Рая НазарянАко Алексей Петров беше жив, щяхме да се разберем с ПП в някой манастир, каза още лидерът на ГЕРБ

Първото заседание на НС приключи, депутатите се събират отново утре