Не съм оптимист, виждам, че останалите партии не са си научили урока. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той категорично заяви, че няма да отстъпи от предложението на ГЕРБ Рая Назарян да заеме председателското  място в НС, тъй като въпросът е принципен и той е заради резултатът от изборите.

„Защо правим избори, ако това няма значение”, каза още той. 

Рая Назарян не получи подкрепа за председател на Народното събрание

Според него принципът е най-голямата партия да получи председател на парламента.

"Правителство на споделената отговорност има как да се направи", каза още Борисов.

"Много внимателно слушах изказванията на партиите и виждам доста противоречия. Едните като Николай Денков казват, че първата политическа сила трябва да носи цялата отговорност. По-малките партии казват, че всички сме равни. От това, което чух, никой не си е извел поуки. И, ако Денков имаше малко повече самокритика, щеше да признае, че успехите, които иска да си припише са направени повече от нас. Той стана премиер, защото имаше отговорната ГЕРБ. Сега има безотговорна "Продължаваме промяната", която иска да хвърли държавата в хаос", заяви още Борисов.

Той отказа лично да се срещне с „Величие”.

„С г-н Марков ще се срещне преговорния екип или с представител, които той излъчи”.

Относно преговори с ПП-ДБ, той каза:

"Алексей, Бог да го прости, го няма. Иначе щяхме да отидем в манастира да се разберем".

Според него правителството трябва да е от трите големи партии в парламента - така, както хората са ги подредили. По-добре ужасен край, отколкото безпринципни решения, заяви още Борисов.