„Това е плах опит за представяне на единствено възможното в ситуацията – широка коалиция без коалиционно споразумение и подписан документ“.

Това посочи проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в НБУ.

„Дано тези хора, които са поели граждански дълг да се захванат с тази нелека задача, не бъдат жертвани. Дано да се прескочи и да мине повече време“, посочи той.

„От момента, в който Министерският съвет бъде конституиран, премиерите на ротация ще носят отговорност. Друг е въпросът дали техните решения ще минават безпроблемно в тази ситуация в парламента. Още днес се случи нагледно не разлом, но сътресение в единомислието, когато една част от депутатите гласуваха така, че да бъде извадено следствието от прокуратурата“, добави Стоянов.

„ДПС и в този парламент ще се явява фактор, който в дадени моменти ще е необходим за случване на една или друга политика. От „Демократична България“ трябва да дойдат по-ясни сигнали защо и как, какво се случи, че да седнат на една маса с ДПС, а след това да заявят, че не е важно кой ще подкрепи съдебната реформа, а е важно да се случи“, каза още преподавателят по политически комуникации пред bTV. 

„Преди стана въпрос за джентълменско споразумение. Едно е ясно, че джентълмените не се плюят. Някога вадеха шпаги. Това беше изключително срамно и немъжко. Това не е добър старт на този парламент“, коментира проф. Росен Стоянов.

Мария Габриел и Николай Денков представиха общ състав на правителство, потвърдиха конституционно мнозинствоПо всичко личи, че в ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще подкрепят правителството Денков-Габриел

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се разбраха! Денков връща изпълнен мандат в понеделник