Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Манол Пейков и народни представители от "Възраждане" стигнаха до сблъсък в кулоарите на парламента. Народните представители се сбутаха и си размениха нецензурни реплики заради спор, започнал още в пленарната зала. Ситуацията беше провокирана от декларацията на лидера на проруската партия Костадин Костадинов срещу НАТО, на която Пейков му пригласяше от мястото си. Последва размяна на обиди от трибуната от страна на зам.-председателя на "Възраждане" Цончо Ганев и Пейков. Това наложи председателя на Народното събрание да обяви почивка от 10 мин.

Именно след като депутатите се запътиха към стаите си в кулоаритеq се стигна до сблъсъка, тъй като стаите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Възраждане" са едни до други. Пейков и депутатите от "Възраждане" бяха разтървани бързо от квесторите и техни колеги.

 Всичко започна с декларацията от името на групата на "Възраждане", изчетена от лидера ѝ Костадин Костадинов от трибуната по повод 20 години от присъединяването на България в НАТО. Костадинов обаче превиши времето си и Пейков започна да вика от място "Времето! Времето!", за да му даде знак, че прекалява. И преди това е ставало повод за свади. Самият Костадинов не реагира, но след него излезе Цончо Ганев, който заяви: "Само преди няколко дни видяхме депутатите на ПП-ДБ с едни жестове, които останах с впечатление, че шмърка някакви субстанции по време на заседание. Той го е пял и друг път това нещо - че нищо евтино не се шмърка тук. Но сега за пореден път наблюдаваме и чуваме един човек със съмнителна лична хигиена, миришещ периодично на алкохол да крещи неадекватно и да вие. Но не е нормално да имаме толкова рано сутрин пияни народни представители, а други - дрогирани". Затова Ганев отново предложи старата идея на "Възраждане" за контрол с дрегер за алкохол и наркотици в парламента, като депутатите сами ще поемат разхода.

Самият Манол Пейков не  остана длъжен и също излезе да се изкаже: "Както винаги, крадецът вика: "Дръжте крадеца". Г- н Ганев, на който лично от Русия му изпращат всеки ден за намазване специален крем от тестис на усурийски тигър и байкалски шлемник, говори за хигиената на другите. Човек, който спи с шапчица, понеже доставката на лекарствата от Русия идва веднъж на две седмици по обясними причини. Господа, спрете, вашата игра приключи, спрете с инсинуациите. Желая ви много щастие и успехи в бъдещите ви начинания".

От групата на "Възраждане" се развикаха по време на изказването му и не спряха и след него, затова Желязков даде 10 минути почивка, за да се успокоят страстите, но те само се пренесоха пред пленарната зала, където репортери спряха Пейков. "Работата на човек, който работи тук като депутат, е не само да кове закони, а да бъде народен трибун. Това съм аз в случая. Къде е имало нецензурна дума вътре от трибуна!", каза Пейков, а репортерка го попита: "Значи вие може от трибуна да се правите на мили и възпитани, а да се биете и да се ритате по коридорите на парламента?". "Пак интриги ще въртим - стига! Извиних се. На "Възраждане" няма да се извиня, защото те не го заслужават. Те ругаят и в залата, и извън залата. Проблемът е, че те минават непрекъснато границата, а те разчитат на това, че ние сме възпитани", отговори издателят. Около него обаче вече се бяха наредили Златан Златанов и Ангел Георгиев от "Възраждане", които му суфлираха отстрани. Пейков отново заяви: "През живота си не съм слагал алкохол в устата". Накрая той сам сложи край на свадата, като се върна в залата.