Членове на структурите на СДС в Пловдив и областта утре ще дадат съвместен брифинг с Цветан Цветанов.  Той е анонсиран като „Бъдещи политики”, като в срещата ще участват бившият зам.-областен управител от СДС Георги Пилев и ексдепутатът Николай Хаджийски.

Те оглавяват структура, като твърдят, че са легитимното ръководство на СДС в Пловдив и областта. От своя страна националното ръководство на партията се бе разграничила от тях още по времето местните избори миналата година. Тогава Хаджийски и хората около него подкрепиха кандидата на ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев, докато СДС имаше споразумение с ГЕРБ за подкрепа на кметовете в петте големи града.

Това се случва на фона на изказването на председателя на „сините” Румен Христов, че СДС и ГЕРБ преговарят за общо участие на изборите догодина.

До момента Цветан Цветанов не е обявил хората в Пловдив от политическия му проект „Републиканци за България”. Едно от имената, които се спрягат е на бившия зам.-кмет по строителството Димитър Кацарски.

Димитър Кацарски влиза в политическия проект на Цветан ЦветановВинаги съм бил в отлични отношения с него, но все още няма нищо официално, каза бившият зам.-кмет