Корнелия Нинова ще приеме и върне на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.

Според него партията няма опасност да получи по-нисък вот след въвеждането му.

"Проведохме цяла кампания за машинно гласуване - БСП не може да загуби от по-честен вот. Възрастните хора не бива да бъдат подценявани, а на БСП електоратът не са само такива", каза той пред Нова телевизия.

Според него машината е изключително проста за боравене. 

„Електоратът на БСП съвсем не е само възрастни хора, а и те нямат проблем да се оправят с тази машина, която е изключително проста за боравене”, добави той.

По думите му БСП е партия на протеста не по-малко от другите, които се заявяват от такива.

"Този парламент изгуби шанс да състави мнозинство именно когато другите партии решиха да пришият БСП към ГЕРБ и ДПС. Това пришиване не взима предвид последните 4-5 години, когато БСП беше яростна опозиция на този модел на управление", каза още Зарков. 

"Ние се обърнахме добронамерено, особено към ИТН, който имаше реалистична възможност да реализира коалиция. Това беше отхвърлено, а другите бързаха да търсят в едно или друго гласуване начини да пришият БСП към други политически сили. Какво ще им донесе - това оставям на тях да преценят", допълни още той.

Крум Зарков заяви още, че БСП ще повиши резултата си при следващите избори.

"Всеки един, който присъства и участва в последните бурните дни и седмици, да си е изтеглил уроците от предизборната кампания и след нея. Не трябва да изпадаме в капана, в който всеки да плюе другия и хората да остават с впечатление, че всички са маскари", каза още той.