Категорично подкрепяме политиката, заявена от Петков, за борба с корупцията и модела ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нелогични и вредни така характеризира хипотетични нови избори Нинова и посочи, че това би тласнало инфлацията нагоре, както и несигурността в страната и допълни, че няма да има парламент, който да реши тези проблеми.

„За нас избори сега значат още хаос, задълбочаване на кризата, неизвестност и несигурност и не можем да допуснем това да стане. Ние сме разумна и отговорна партия, носим отговорността за участието в това управление”, каза Нинова.

Нинова посочи, че БСП подкрепя кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

„Нито сме разговаряли, нито сме изявявали претенции за постове, откакто сме в тази коалиция не е имало скандали за постове от наша страна. Имаме лидерски Коалиционен съвет, ще обсъдим въпросите за търсене на възможности да продължим като коалиция на малцинството“, посочи Нинова.

Рисковете от плаващи мнозинства, Нинова репликира така: „Бих заложила на друга хипотеза. Искам да попитам кой депутат ще гласува против преизчисляване на пенсии или увеличение на детски надбавки? Бих заложила на политиките, които правим, и разумът на хората в залата“.

По думите ѝ претенцията за допълнителни 3 млрд. за МРРБ е невъзможна към този момент и би ощетила бюджета по други важни сектори.

По думите на Нинова най-важно сега е да бъде гласувана актуализацията на бюджета, но отказа да коментира сценарии кой може да ги подкрепи в Парламента. 

„Това, което ни събира въпреки различията, е споразумението за съставяне на правителство. Да се придържаме към него и да видим има ли там записана такава претенция за изплащане на тези стари договори и инхаус поръчки? Ако го няма, отговорът е ясен“, посочи още Нинова.