"Има такъв народ" се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за предварителни разговори за кабинет. На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова.

По-рано от БСП не се отзоваха на поканата, подобно на ПП-ДБ и "Възраждане" в понеделник. От партията отговориха с писмо на поканата на ГЕРБ.

ГЕРБ и ДПС водиха разговори в понеделник, като беше отбелязано, че имат много "сходства" в идейните си виждания. След срещата Деница Сачева обяви, че е станало ясно, че с ДПС имат сходство в програмите по отношение на основните приоритети пред страната ни, свързани с Шенген, членството ни в Еврозоната, икономическия растеж, основан на инвестиции, с ясни политики по отношение на пазара на труда и други секторни политики.

До този момент все още не е ясно дали най-малката парламентарно представена партия - "Величие", ще се явят на разговорите. Николай Марков от "Величие" заяви преди няколко дни, че не иска да се среща с контактьори, а иска лидерска среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.