Подмяната на градската листа на БСП е в абсолютно нарушение на устава на партията, а внушенията за констатирани нарушения са абослютно безпочвени. Градският съвет е обиден от отношението на ръководството на БСП в хода на предизборната кампания. На снощното заседание е бил обсъждан вариант всички да подадат оставка, заради пълното игнориране на решенията на местната организация, но в крайна сметка не се е стигнало до там. "Нямаме да дадем коз на Корнелия Нинова да ни обвини за евентуален провал", заяви Нина Чавдарова. Такъв случай не е имало нито преди , нито след 89 година, заяви доц. Ангел Илиев. Когато някой започне да се изживява като лидер, започва да проявява вождистки наклоности. С избирането на г-жа Нинова за председател , ние загубихме демокрацията", каза той. 

"Снощи се проведе заседание на градския съвет с два доклада - за актуалната политическа обстановка и защо бе подменена градската листа на БСП. Твърди се , че листата е подменена заради нарушения. Питаме кой е констатирал тези нарушения. Заседание на общопартийната заседателна комисия не е имало. Това не устройва поръчителите на тази подмяна, защото уставът и процедурата са спазени. Водачите на листата са подменени с хора, които са събрани много по-малко гласове - д-р Паунов бе избран с 76 гласа, а еподменен с Палазов, който е с 26. Нели Петрова събра 63 гласа , а на нейно място е поставена Минка Сърнешка с 16 гласа..Новата листа е подбрана лично от Корнелия Нинова и резултатите от изборите са нейна отговорност. За победа ще говорим,  само ако гласувалите надхвърлят 50 000 души", зави председателят на градската организация Вакрилова.  

"В новата листата липсват лекари, учители, икономисти. Има имплантирани хора, някои от тях получили само 3 гласа. Не е оставено нито едно от знаковите лица. Това показва страх от преференциален вот. Този акт показва паралелната партия, в която членуваме. Не биваше да се стигадо тук. Ние ще работим за добрия резулат на БСП , но резултатите на 4 април ще бъдат отговорност на хората от листата и тези които я подредиха", заяви Тодор Стоилов. 

"Легитимно проведената конференция на партийната организация ми отреди трето място в листата за народни представители. Благодаря за огромното доверие, приемам го като оценка за работата ми. Аз никога не съм нарушавала устава на БСП. Подмяната на уставно избраната листа на 16 ти МИР е е в противоречие с моието разбирания. Въппреки това ще работим за партията и сега. Резултатите ще бъдат оценка за хората, взели решение за подмянана листата", коментира депутатът Теодора Халачева.

Нина Чавдарова заяви, че след заседанието е изпратила писмо до предизборния щаб , в което от БСП - Пловдив настояват да получат информация за развитието и финансирането на кампанията. Досега отговор не е получен. "Ние сме организирали участниците във всички СИК-ове. Една успешна  кампания се крепи на три стълба - личности, програма и финанси. Засега те са дефицитни. На този етап можем само да гарантираме, че вотът на пловдивчани ,ще е честен, но това също е свързано с ресурс" коментира Чавдарова. Тя допълни, че са обидени от информациите , че в Пловдив се правят паралелни структури. "Имаше желание Градския партиен щаб да подаде оставка,но нямаме да дадем коз на Нинова да ни обвини за евентуален провал" , заяви Чавдарова. 

Йордан Василев прочете част от писмото изпратено до председателя на партията, в което социалистите изразяват възмущенето си, че за пореден път се информират от медиите за промени. "Подменихте листата, за пореден път борейки с паралелната държава, разчитате на паралелни структури. Няма как да приемем обвиненията за манипулации и нарушения, по време на подреждане на листата. Но идеята БСП е по-голяма от всички нас и ще работим за победата на БСП на 4 април. Но резултатите ще лежат на вашите плещи. Всеки следващ опит за пренебрегване на решенията на Градския съвет , ще го приемем като  подкрепа за ГЕРБ", заяви Василев. 

Атанас Баташки, също бе категоричен, че тук не може да се говори за споделена отговорност за изборите, защото ние не участваме в решенията на Нинова. При загуба тя трябва да подаде оставка. 

"Пълно разминаване между думи и дела. Изявленията на Нинова са пълни с лъжи. Днес тя заяви, че градската организация стои зад Нинова, защото 86% са гласували за нея. Това не е истина , едва 30% стоят за нея. Това, което ме притеснява е разбирането на Нинова за демокрацията. В интервю за БНР тя заяви, че след като хората са гласували за нея, тя може да загърби принципите и морала и да прави всичко, което реши. Това е еднолично управление и тя унижи по този начин втората по големина организация в страната- Пловдивската. Тя заяви, че лично е изключила председателя  Георги Гергов, което е скандално, защото никой няма такова право в партията. Това са тревожни сигнали и ние всички трябва да си дадем сметка накъде отива партията", бе категоричен Георги Търновалийски. 

"Мисля че любимите политици на Корнелия Нинова трябва да са Иван Костов и Бойко Борисов, а не Димитър Благоев, когото тя обича да цитира. Ние сме една партия, която се управлява еднолично. Ние  които бяхме изхвърлени най- безцеремонно, нямаме конфликт с нея. Дори не ни познава лично. Единственото ни прегрешение е , че сме инакомислещи. Аз съм от 15 години член на партията и съм се отзовавал на нуждите на всеки. Нека Нинова каже защо ни изхвърли. Аз нямам фикс идея да съм депутат. Имам сериозна работа, но съм обиден от това отношение. Ние сме еднолична и недемократична партия", заяви д-р Любомир Паунов.  

"Оставката е морален акт и не очакваме такова нещо от Нинова. Тя веднъж игра театъра с оставката. Но ако обещанията за победа не бъдат спазени, ние ще поискаме нейната оставка. Но проблемът е , че тя ползва органите на партията като гумен печат", завърши Търновалийски.  Ние ще защитавеме партията с всички допустими по устав и закон действия, бе категоричен той. 

БСП не е Нинова, БСП са хората. Ние имаме честта и задължението да служим на нашите членове, които вярват в нас. Ние сме колективен орган. Знаем как да работим и знаем как да побеждаваме, ако ни се гласува доверие. Но в случая такова доверие липсва. Вчера тя е казала, че не може да застане рамо до рамо, с хора, които не са й гласували доверие", заяви д-р Атанас Баташки.