Хора от всякакви професии и с различни убеждения влизат в надпреварата за общините от Пловдивска област на 27-и октомври. Trafficnews.bg вече представи в поредица от материали имената на кандидатите за общините от Подбалкана и Родопската яка. Сред тях попадат бивши и настоящи градоначалници, полицейски шефове, хора на изкуството и общински съветници. Не по-малко пъстри са кандидатурите на различните партии за кметове на останалите общини в региона. 

Седем кандидати ще се впуснат в битката за община „Марица”.  Досегашният ръководител на администрацията Димитър Иванов отново е издигнат от местна коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци). За втори път за неговия стол ще се бори бившият кмет на село Войводиново Атанас Димитров. Той е подкрепен от партията НФСБ.

От Български съюз за директна демокрация пък са заложили на бивш командир, служил на авиобаза „Граф Игнатиево”. Те ще подкрепят Иван Семерджиев, който от тази година е член на движението. Местна коалиция Земеделски народен съюз пък гласува доверие на Васил Василев, който също ще се бори за кметския стол.

За втори път в кметската надпревара се включва настоящият общински съветник Георги Какалов. Той е председател на местната структура на ВМРО. Към кметския стол се стреми и Виолета Христодулова. Понастоящем тя е директор на училището в Рогош и общински съветник. Кандидатурата й е издигната от БСП за България.

Към местната власт се е насочила и председателката на сдружение „Бъдеще за село Труд” Галина Тошева. Активистката е подкрепена от Демократична България (ДА България, ДСБ, Зелено движение).

Петима влизат в надпреварата за община Раковски. Настоящият кмет Павел Гуджеров, издигнат от ГЕРБ, ще се бори за следващ мандат. Срещу него ще се изправи общинският съветник Стефан Пенсов, подкрепен от ВМРО. Партия „Воля” пък е гласувала доверие на Йовко Кабов.

Кандидат на БСП за България е бившият подполковник от запаса Стефан Марушкин. Той е председател на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Коалиция АБВ (НДСВ) издига Костадин Иванов, който е изкарал два мандата като кмет на село Шишманци.

Оспорвана ще бъде надпреварата на 27-и октомври в община Брезово. Припомняме, че тамошният кмет Радньо Манолов бе отстранен с решение на ОИК, а длъжността му се изпълняваше от председателя на местния парламент Стоян Минчев. Името на старейшината обаче не фигурира в списъка на кандидатите, публикуван от избирателната комисия.

За поста на Манолов ще се бори кметът на село Свежен Христо Енков. Кандидатурата му е издигната от ГЕРБ. Негов опонент ще бъде Калин Калапанков, подкрепен от БСП за България.

Местна коалиция ПП "СДС" (ПП "ВМРО", ПП "БЗНС") е дала вот на доверие на най-възрастния от местните старейшини Аргир Вълчев. За кметския стол ще се състезава и Филип Георгиев, подкрепен от ВОЛЯ.

Само двама са кандидатите за кмет на община Садово, които ще се включат в надпреварата на 27-и октомври. Досегашният градоначалник Димитър Здравков от Коалиция "БСП за България" ще се изправи срещу опонента си от ГЕРБ Георги Буков. Той е ръководител на местната структура на партията и жител на село Чешнегирово. Понастоящем е общински съветник от квотата на ГЕРБ.

Настоящият кмет бе номиниран от БСП за местните избори в края на месец юли. Ако спечели изборите, Здравков ще изкара трети мандат на кметския пост.

Кметът на община Първомай Ангел Папазов е дал заявка за следващ мандат. Градоначалникът е издигнат от Социалдемократическата партия. Срещу него на местните избори ще се изправят петима кандидати. В надпреварата се впуска председателят на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите Асен Кичуков, чиято кандидатура е издигната от ГЕРБ.

ЗС „Александър Стамболийски” застава зад местния старейшина Митко Хубинов, който хвърли оставка миналата година, по време на обсъждането на бюджета. Общинският съветник два пъти е стигал до балотаж с Папазов. БСП за България пък залага на кандидата, постигнал най-висок резултат срещу настоящия градоначалник – Николай Митков.

Кандидат на ДПС е Мурат Али, който два пъти е бил общински съветник. Колегата му Христо Вълчев също влиза в надпреварата, подкрепен от СДС.

Съветници, бизнесмени и бивши кметове в битката за общините от Родопската якаЕто кои кандидати ще се борят за кметските постове в региона

Три жени се борят за кметския стол в Хисаря, генерал и бивши кметове - в битката за ПодбалканаПолицейски началник и общински съветници се стрямят към кметски столове в Пловдивско