Четирима членове на СИК не са се явили в изборните секции днес. Двама от "успалите се" е трябвало да започнат изборния ден като членове на комисии в село Войводиново, а други двама - в Скутаре и Маноле. И четиримата са били освободени с решение на ОИК, след 8:00 часа тази сутрин. Въпреки отсъствието им, изборният ден е стартирал нормално. 

Подобна е била ситуацията и в Куклен, където други четирима членове на комисията не са се явили при отваряне на секциите. С решение на ОИК списъкът с членове на СИК е бил променен. 

От ОИК проверяват съвместно с органите на реда сигнал за агитация пред училище в село Динк. Застъпници са подали информация, че са чули и видели жена да посочва номер на конкретна бюлетина върху образците пред една от секциите. След извършената проверка на председателя на комисията било указано да изведе лицето от секцията.  

Няколко от членовете на СИК не са стартирали изборния ден в карловските секции. След като не са се явили до 8:00 часа, те са били освободени. На мястото им обаче не са назначени нови, тъй като съответните партии не са посочили предварително техни заместници. 

По-рано днес постъпила и жалба, че във всички комисии на територията на община "Марица" са забелязани членове, върху чиито баджове било изписано името на политическа партия. 

"Извършена бепроверка от председателя и член на ОИК Марица. На място беше констатирано, че в две от секциите в Община Марица е имало застъпници, които са били с баджове, които не отговарят на установения образец", е записано в решението на ОИК. Нарушителите са били отстранени. На председателите на комисии е било указано да отстраняват застъпници и представители на партии, чиито баджове не съответстват на одобрения образец.                          

Председателят на една от комисиите в село Динк пък е разпечатала плика с протокола преди края на изборния ден. В постъпилата жалба било описано, че Ивана Маркова е започнала да попълва беловата на протокола, преди урните да бъдат отворени. Членове на ОИК Марица са отишли на място и са установили, че пликът действително е бил отворен, но не е бил попълват. Пликът отново е бил запечатан, а наличие на съществено нарушение не е установено.