БСП в Пловдив нареди листата за депутати на днешната конференция на социалистите. 118 делегати се включиха във вота, като те трябваше да изберат между 35 номинирани. По първоначални данни на първо място е избрана Теодора Халачева, научи TrafficNews. Народният представител е събрала най-много гласове от делегатите.  За нея са гласували 85 души, което е над 50% плюс 1 глас.

На второ място градските социалисти наредиха младия хирург  д-р Любомир Паунов със 73 гласа, а на трето е  юристът Недялка Петрова с 63 гласа. След тях са Никола Ванков, Димитър Михайлов, Веселин Димитров, Нина Чавдарова, Христо Бозуков и Ангелина Божилова.

Приближените до Корнелия Нинова са назад в листата – Иван Петков е 12-ти, а Георги Йорданов – 21.

Първите в листата ще заемат местата от третата позиция. Водачът на листата, който се определя от „Позитано 20”, ще бъде Корнелия Нинова, а в Пловдив на втора позиция е гражданска квота.Тя ще бъде заета от друг досегашен депутат -  проф. Иво Христов. Поради тази причина Теодора Халачева ще бъде трета в листата на БСП в Пловдив – град. Четвъртото място от София е дадено на коалиционен партньор, което пък значи, че д-р Любомир Паунов ще бъде пети, а Недялка Петрова шеста.  

Припомняме, че петима от районните председатели на БСП си дадоха отвод от листата за депутати.  Цялата процедура по утвърждаване на листата ще продължи и утре, когато от БСП – Пловдив ще обявят окончателните резултати от Градската конференция и цялата листа.