Премиерът в оставка Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук след днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите членки на ЕС. Той заяви, че на днешната среща са се обсъждали  промените и новите тенденции в образованието, автомобилостроенето, както и COVID кризата. Той напомни, че опасността не е отминала, като даде пример с Индия, където умират по 4000 души на ден.

„ Ние по-бавно тръгваме в ЕС, което е нормално, докато цялата тази машина се задейства и се забавихме с ваксинацията. Сега обаче тръгна. Благодаря на докторите, имаме по 37 000 ваксини на ден, за следващите две седмици  очакваме 700 000 ваксини. Зелените коридори могат да работят на макс. Всички онези, които говореха за чипиране за РНК ваксините…. Ето, всички лъжи една по-една заминават в коша. Оставя свършеното и работата”, каза Борисов. Той допълни, че България е една от първите страни в ЕС, която е готова да издаде зелен сертификат за туристическия бранш.

Лидерът на ГЕРБ коментира и политическата ситуация:

„Само може да ми е мъчно и да ми е жал, от това, което наблюдавам. Парламентът бе закрит, аз разбирам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който направи и разбра това. Тези избори, които минаха дадохме 150 млн. лева  за тях - машини, ваксини….. За 8 работни дни да разделим тези пари, тъй като те си провалиха единия ден, работата на тези хора струва по 19 млн. лева на ден. 19 млн. лева струва това шоу в парламента, хубаво е, че го закрихме, че щяхме да фалираме държавата.  Ще похарчим още 100 милиона след няколко месеца, а след това още толкова за президентските избори, а в Европа броят центовете и как да ги дадат на хората”, заяви Борисов и заяви, че се надява ГЕРБ отново да е първа политическа сила.