Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналсти в кулоарите на парламента, че те ще подкрепят решението транспортният министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите. Гвоздейков остана министър на транспорта и в служебния кабинет на Димитър Главчев, което му струваше изключване от "Продължаваме промяната".

"В щаба за изборите мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да го оглави, за да може да си проведат едни честни и демократични избори.

На въпрос защо Гвоздейков, Борисов отговори:

"Защото той е учредител на ПП, защото той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек, така всички ще са спокойни. Това е моето мнение,че така трябва да стане. Това предлагам."

Борисов коментира и проучването на "Галъп" за електоралните нагласи, което показва преднина за ГЕРБ.

"Много хора, които видяха как са се възползвали от властта колегите, голяма част от тях, не всички, вероятно това е повлияло", каза той.

"Днес в закона за отбраната се постигат неща, надявам се, защото ще го подкрепят всички - цели за военновременните запаси, за възнагражденията в армията, които бяха изоставали. Министърът беше доста муден, ако помните с изключение на Фейсбук, старият министър. В енергетиката също трябва да се навакса много, за да се изпълни ангажимента и обещанията, които дадохме на миньорите и ги подписахме всички заедно с колегите от ПП-ДБ, си спомняте. Във финансите, се надявам, Спецов, заместникът му, тези които се занимават с приходите от Партията на Промяната да дадат всичко от себе си да наваксат изоставанията ,които са факт и в това отношение ще имат пълната ни подкрепа да го направят."

"Вчера понеже ми зададохте въпроса кой правил чадър 8 месеца. От опита си на главен секретар ще ви кажа, че обменът отива при главния секретар и се разпределя по службите, които да го работят и съответно плокуратурата. Той не отива този сигнал при портиера, отива при най-висшата професионално място."