От „Продължаваме промяната” си търсят повод да счупят и последното работещо като институция в България Народно събрание и да се скрият от поразиите, които нанесоха. Атентат срещу демокрацията не може да се нарече ангажимент, поет пред избирателите за смесено гласувано.  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след извънредна среща на депутатите от партията.

 „Българите в чужбина ще могат да гласуват, всичко друго е лъжа, която се разпространява, както и всички други спекулации. Те само си търсят повод да излязат  от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсиса след тях е непоправим. Кирил и Асен го знаят това, „Да, България” също – но си мълчат. Ние няма да се откажем от хартиената бюлетина, нито от машинното гласуване. Ние сме затова да въведем машини като в Австралия, САЩ и други демократични страни, а не машините на Мадуро – защото им нямаме доверие”, каза Борисов

От ГЕРБ са готови да се поднови дискусията за изборния кодек.

„Моето предложение към колегите от другите парламентарни групи – да се върнем в зала и пред вас медиите да отворим отново тема, не само за изборния кодекс. Те не влизат в зала, за да си придават тежест, това е най-безотговорно. Добрата новина е, че парламента гласува по двата съюза – за Украйна и РСМ, тях дори ги нямаше за Шенген”, каза още той.

Той се обърна към депутатите на партията:

„Направете усилие да направим последен опит да върнем здравия разум, в противен случай и бюджетът няма да мине. Те какво си мислят, че ще ни прешиват постоянно към някоя друга партия, ще се веселят отвън, пък ние да гласуваме. Партиите трябва да поемат отговорност”, заяви още Борисов.

Той отново подчерта, че от ГЕРБ са за прозрачно гласуване, като са го показали с искането за видонаблюдение и преброяване с представители от всяка една партия: „Ами те като нямат доверие на собствените им хора, ние какво да направим”. Бившият премиер е съгласен да има и 100% машинно гласуване, но само ако машините са от САЩ.

Той е категоричен, че няма смисъл от протести, тъй като всяка партия може да призове своите избиратели, но от това няма смисъл, тъй като инфлацията продължава да расте.

По думите му става ясно, че депутатите от ГЕРБ днес няма да влязат в пленарна зала.

„Ако няма разговори, то няма смисъл парламентът да работи. Ние да правим кворум, а те да стоят в коридора и да дават интервюта, ами и ние можем да даваме интервюта.  Ние предлагаме бързо решение да седнат в 10 часа и да разговарят, да решат как ще се работи, иначе няма смисъл”, каза той.