В единия случай казват: "Бойко, помогни ни", в другия: "Борисов е виновен". Висша форма на демокрацията е след изборите хората да определят кой и как да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори. Не мога да си изкривя душата и да кажа лоша дума за Петков, Христо, Василев.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в куроарите на парламента.

Отговарям само за ГЕРБ и Румен Христов ми е дал правото да говора и от името на СДС като лидер на коалицията. Оценките, които се дават, са право на всеки лидер.

Всеки ден искате едно и също да повтарям. Петък, събота, неделя - можеше да имаме правителство и в понеделник да го гласуваме, заяви Борисов. И отново припомни кои имена е зачеркнал в списъка с министри на ГЕРБ и какви компромиси е направил.

На ГЕРБ е работа, ние ще решаваме с кой ще управляваме, отговори Борисов на въпрос за това дали са готови да управляват с ДПС.

ДПС не е участвал нито в един миг в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ 

Да ви кажа за Турски поток - той не се казва Турски, а Балкански, одобрен от конгреса на САЩ. И всички тези хора - когато дойдоха при мен да сложим 20-те лева такса, им казах, разбрахте ли колко е важно.