Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Раковски, за да се срещне с общинските служители, които бяха викани в Икономическа полиция в Пловдив.  Заедно с него е и зам.-председателят на партията  Томислав Дончев.

На площада в града са близо 40-те служители, които са викани в полицията, както и кметът Павел Гудежров.  Борисов разпита какво се е случило и защо са били викани общинарите.

„Това е активно политическо мероприятие -  акция „Страх”. Историята я доказала, че колкото се опитват да мачкат католиците, няма да стане”, каза кметът Павел Гуджеров. 

Разпитаните от Раковски в Икономическа полиция: Това е репресия! Искат да ни уплашат, за да не гласувамеСпред Павел Гуджеров причината е в принадлежността на града към ГЕРБ

„За всички българи стана ясна каква е демокрацията на Радев. Навсякъде го правят в страната, а интересно ми е дали Видин, Плевен, където издигнаха Радев за президент – там дали тормозят хората. Но, тук са корави хората, издържали са комунистите, ще издържат и Радев”, каза Борисов. Според местните причината за това мероприятие е, че Раковски е една от общините в България с най-висока подкрепа към ГЕРБ.

С Борисов говори и 68-годишна жена, която е викана от полицията. Жената обясни, че работи в църквата и за първи път е била в полицията през живота си.

Лидерът на ГЕРБ каза, че от МВР са викали Петя Аврамова и Николай Ненков, за да се снимат с тях.

„Благодаря на журналистите, които ми се обадиха, за да ми кажат. На Аврамова й казах да отиде в полицията в понеделник”, каза Борисов. Той призова хората да не се страхуват, като на 14 ноември всичко ще свърши.

„Тиранията на Радев ще се обърне срещу него.  Всеки ден отклоняват вниманието с подобни панаири, а те си правят каквото си искат. Вдигнаха с още 500 млн. лева кредитите, външният дълг вече е над 30%. За един месец изтеглиха 1,8 млрд. лева, а  те говорят за 60 млн., 1 млн. лева със сакове…”, каза Борисов.  Той попита дали полицията е ходила в село Труд, за видят „пътя на Копринката”.