Без опашки и скандали върви предаването на бюлетините и протоколите на секционните избирателни комисии в столичната зала "Аррмеец". "Взели са си поука, а и явно са ги обучили по-добре. За 20 минути се минава", похвали се пред TrafficNews председатели на комисии, успели първи да дотичат с чувалите.

 Други пък разказваха спомени за преживения кошмар през 2015 г., когато за близо 40 часа около пет хиляди души бяха затворени в залата, докато предадат документите от първи тур на тогавашните местни избори, които съвпаднаха и с референдум. През това време 117 души бяха прегледани от екипите на Бърза помощ, а 12 от тях постъпиха в болница. Една жена дори направи спонтанен аборт. 

Тази вечер обаче всичко върви много бързо и спокойно, уверяваха напускащите залата, която беше отцепена от полицията.  Една жена дори се пошегува, че дори не успяла да си изпие кафенцето.

Изборните книжа започнаха да пристигат минути преди 20.30 часа тази вечер и ще продължат да пристигат през цялата нощ. Първо на място дойде вотът на затворниците и хората, лежащи в болници.

Първоначално председателите на комисиите нямаше да влизат в залата, а всичко щеше да се случва пред входовете на спортната зала, но по-късно решението бе променено и председателите на комисиите бяха допуснати вътре, за да качат да им бъдат приети документите.

"Към момента няма допуснати грешки в протоколите, няма и струпване на опашки", коментира пред TrafficNews Виолета Петрова, шеф на 25 РИК. Тя а добави още, че приемането на протокол отнема около 20 минути и уточни, че около 1000 секции от двете районно избирателни комисии ще трябва да преминат през „Арена Армеец”.