Защо има снайперисти около къщата на Бойко Борисов в Банкя - това попита лидерът на ДСБ Атанас Атанасов президента Румен Радев.

"В публичното пространство преди няколко дни се появиха снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов. Това притеснява страшно много хора, залят съм от телефонни обаждания и то не от случайни хора. Тъй като тези мерки се вземат от една комисия, където поне двама от членовете са хора, назначени от вас, не знам дали сте информиран за това, но ако в навечерието на съставянето на правителство, има някаква висока степен на опасност към мандатоносителя, това е изключително важен проблем за държавата. Моля, ако имате информация, това трябва да бъде публично споделено", каза Атанасов на президента в края на консултациите на ПП-ДБ при държавния глава за съставянето на редовно правителство.

"По принцип имам информация, когато има по-голям риск в сферата на сигурност. Но мисля, че конкретика, специално когато касае заплаха за физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип, но да, ще говоря със службите за сигурност, за да изискам такава информация, за която вие споделихте", отговори му президентът.

ПП-ДБ при президента: Оставаме в опозиция