Джо Байдън ще подпише 17 заповеди още утре. С тях той ще прекрати някои от политиките на предшественика си Доналд Тръмп. Новият лидер ще спре моментално строежа на стената с Мексико. Както вече стана ясно, той е върне Щатите в СЗО, както и в Парижкото споразумение за климата. Това стана ясно от изявление на неговите съветници пред АПФ.

Членовете на новата администрация вече са получили "Обзор на първите 10 дни" от управлението на Байдън. Според документа, Тръмп е отговорен за четири кризи -  епидемията с коронавируса, свързаната с нея икономическа криза, климатичната криза и кризата с расовото неравенство. Същите четири кризи посочи в първата си реч новият президент. Нито в една своя дума обаче той не посочи предшественика си като отговорник, нито пък намекна за него по време на речта си.

Очаква се маските да станат задължителни в държавни учреждения, както и при междущатски пътувания. Очаква се Байдън да представи на Конгреса и плана си за стимулиране на икономиката, който бе представен преди дни.