Поредица от палежи с различен характер белязаха вчерашния ден в квартал Столипиново. Единият от тях, за който TrafficNews.bg писа, беше в близост до пазара, където бяха запалени стари гуми и отпадъци и на фона на целия този пейзаж двама влюбени роми се врекоха в любов и вярност.

Сажди, черен дим, смрад и кючеци. Горчиво, пловдивчани! СНИМКИВлюбена ромска двойка си каза “да“ под звуците на маанета и сред зловонието на изгорели гуми и боклуци

В истински факли се превърнаха контейнерите до входа на ОУ „Пенчо Славейков“. Неизвестни жители от квартала са подпалили част от купищата във и около контейнерите за отпадъци. Наш читател, който ни изпрати зрелищните снимки от огъня, предполага, че вероятно на някой живеещ в района на училището му е писнало всеки ден да бъде свидетел на камарите от боклуци и е решил да драсне клечката. Вероятно чрез огъня е искал да сигнализира за назрелия проблем или да накара съвестта на хората да проговори и да намерят начин да разчистят и да изхвърлят отпадъците си на правилното място и по правилния начин.