Здравната инспекция в Пловдив ще проверява случая с починала от COVID-19 бременна жена. 29-годишната жена от азиатски произход била в шестия месец от бременността си. Близките на починалата жена обвиняват за случилото се здравната система и отказ на преглед.

„За мен лично проблемът е в системата, защото 90% от личните лекари ги е страх от Ковид и цялото лекуване е със съобщения и по телефон”, разказа съпругът на починалата Йордан Вълков.

Жената не е имала придружаващи заболявания. Според медиците обаче тя е потърсила медицинска помощ с голямо закъснение. Приета е в Университетската болница „Свети Георги” на 15 септември, а резултатът от теста за коронавирус излязъл на следващия ден.

След като състоянието й бързо се влошило, жената била интубирана, но лекарите не успели да спасят живота й.

„В съда няма да търся правата си, защото няма как да ми бъде върнато семейството, което загубих. Ако беше някой ни казал да идем на Спешно, нещата можеше да бъдат много по-различни”, добави още Йордан Вълков.

Йордан Вълков за трагедията: Чакахме деца 8 години, бебетата стояха мъртви в нея ден и половинаСъпругът на починалата Джуня в Пловдив с потресаващ разказ

Починалата с COVID родилка в Пловдив е била бременна с близнациМладата жена не носи българско име и по непотвърдена информация е с чужди корени