COVID-19 влезе и в трупата на Драмата. Актьорът Ивайло Христов е дал положителна проба и това налага  затварянето на Пловдивския театър.

„От днес и аз съм в статистиката с COVID-19 с положителен тест. Неприятно ми е да го съобщя, но вече е факт. Надявам се всички, с които съм имал контакт в последните дни да нямат проблем”, обяви Ивайло Христов във профила си във фейсбук.

След като е станало ясно, че има заразен актьор, ръководството на театъра е предприело спешни мерки, съобщава PlovdivTime.bg.

„Започваме да тестваме актьори и технически служби, за да овладеем ситуацията. Ще бъде извършена и щателна дезинфекция. Това налага затварянето на театъра за три дни”, обяви директорът Кръстю Кръстев.

Ивайло Христов е едно от най-разпознаваемите и любими лица на Пловдивския театър. Само преди ден той бе в състава, който изигра премиерно спектакъла „Закуска в Тифани”.

За съжаление на почитателите на театралното изкуство, които са си закупили билети за "Дебелянов и ангелите" на 23 октомври, представлението няма да се играе. Ивайло Христов е едно от лицата и на този спектакъл. Актьорът играе и в "Работно време", спектакъл, който по програма трябва да се играе на 28 октомври.