Мостът над река Върлещица в село Първенец се затваря напълно за движение на моторни превозни средства и пешеходци. Ограничението влиза в сила от утре. Причина е изграждането на нова стомано-бетонна конструкция, с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и два нови пешеходни тротоари.

Обходният маршрут за леки автомобили до 3,5 тона е от посока Пловдив по ценралната улица „Съединение”, вдясно по улица „Васил Левски” и по селскостопанския път към река Върлещица през стоманобетонова батерия по път към улица „Синчец”.  От посока село Храбрино и южната централна част на село Първенец се ползва отново улица „Васил Левски”, която е успоредна на реката , от преди съществуващия стоманен мост вдясно се достига до селскостопанския път.

За пешеходците също е определн алтернативен маршрут, който преминава успоредно на съществуващия в момента понтонен мост.

Движението на товарни автомобили над 3,5 тона е забранено още в края на минала година,  когато изтече експлоатационният срок на временно поставенотото съоръжение.  Тежките камиони и автобусите преминават през селата Златитрап или Брестовица.

Мостът в село Първенец е най-пряката връзка между селата от Родопската яка и е удобен за наетите в промишлените зони около Околовръстното шосе на Пловдив.Реализацията на един от най-важните  проекти за общината започна в средата на миналия месец. Инвестицията е за близо милион и 400 хиляди лева и беше отпусната по време на  служебния кабинет „Янев 1”.