Във връзка с новоустановените случаите наCOVID-19 в страната, кметът на район "Източен" Иван Стоянов отново свика спешна среща с представители на всички общности в кв. „Столипиново“. Съвместно с началника на Шесто Районно управление на полицията главен инспектор Николай Кирков и заместник-кмета Ерол Садъков бяха разяснени и обсъдени всички мерки и забрани за ограничаване разпространението на коронавирус, като  забрана за събиране на много хора в закрити и открити пространства по време на празници, сватби или погребения. Задължителнотоносене на предпазни маскипри провеждане на мероприятия на открито , както и спазването на дистанция от минимум два метра. Възобновява се дезинфекцията от доброволци пред всички търговски обекти в квартала.Апелира се всички карантинирани лица да спазват строго карантината си за да предпазят своите близки и познати.

Стоянов се включи онлайн от болничната стая, където се лекува от COVID-19, за да обясни сериозността на ситуацията и да призове за абсолютна безкомпромисност към спазването на всички противоепидемични мерки.

Работна група от служителите на районната администрация и Шесто РУ ще обикалят из района, за да следят спазват ли се всички разпоредби. А здравните медиатори към район „Източен“ се ангажират непрекъснато да информират и  разясняват  на жителите противоепидемичните мерки, както и симптоматиката на заболяването и последващите действия при евентуално заразяване.

Инициативата на районният кмет Иван Стоянов е в съответствие с всички издадени заповеди на Министъра на здравеопазването и препоръки от националния кризисен щаб от началото на пандемията.

.