С наближаването на зимния сезон все повече хора търсят алтернатива за спортуване и релакс в чиста и защитена среда, различна от дейностите извършвани на открито. Спортът, който съчетава в себе си тренировка на всички мускули едновременно и заедно с това укрепва здравето на организма е плуването. До скоро плуването на закрито се избягваше заради многото количество хлор в басейните, който освен, че дразни очите и кожата, допринася и за миризмата на химикали в помещенията. Вече обаче има „зелена” алтернатива за осигуряване на кристално чиста вода без човешка намеса.

Спа Център Гранд е първият в Пловдив, който предлага на своите клиенти комфорт и сигурност с изцяло нова и модерна технология за пречистване на водата в плувните басейни. Благодарение на нея се елиминира добавянето на големи количества хлор и други съпътстващи химикали във водата. Това е заместено от здравословния и технологичен начин за добиване на хлор чрез солна електролиза, както и допълващите методи - хидролиза и йонизация.

Резултатът е цялостно подобряване на водата в басейна – въздухът е свеж и изцяло здравословен – няма миризма на хлор, дразнене на очите и гърлото и неприятно усещане по кожата с последващи алергични реакции. Водата е мека, без химикали и се третира по екологичен начин, което от своя страна осигурява здравословна и безопасна среда за всички - както за плуващите, така и за тези, които работят в съоръжението.

През зимните месеца водата в басейна се поддържа 29 градуса, което е оптимална температура за малки и големи и е подходяща както за плуване, така и за релакс. Мускулатурата се отпуска, а това дава цялостно усещане за отпочиналост на организма.

Технологията за пречистване на водата AQUASCENIC работи постоянно и благодарение на съвременни методи на контрол, Всеки един посетител може да следи нивата на дезинфекция и химичното съдържание на водата, визуализирани на таблет в близост до басейна.

Всеки може да се възползва от услугите на басейна, независимо дали е решил да плува за здраве или просто да се отпусне и да релаксира след тежък ден. За малчуганите може да се огранизира  и индивидуална тренировка с професионалист.

Освен полуолимпийския басейн, в Спа център Гранд можете да се насладите на детски басейн, парна баня, солна стая, джакузи, солариум, сауна, подводно-струев масаж, изцяло оборудван фитнес център, както и множество спа терапии, масажи, както и уроци по плуване за деца.

Адрес: гр. Пловдив ул. “Златьо Бояджиев” 2,  Гранд Хотел Пловдив
Работно време на Спа Център Гранд: всеки ден от 06:00ч. до 22:00ч.
Телефон: 032 934 343
Уебсайт: https://grandhotelplovdiv.bg/