Улица „Дружба“ в Пловдив вече близо половин година представлява опасност за всички шофьори и пешеходци, дръзнали да пробват да преминат. Големи ями дебнат пловдивчаните, след като части от трасето са били разкопани.

„Този път определено причината не е снега. Тези ями са вече 6 месеца. Още колко трябва да минат, за да се възстанови асфалта?Това положение е след започването на строежа. Там беше копано за свързване на водопровод, и след това само нахвърляна пръст“, сигнализира пловдивчанин.

На „Дружба“ 11 наистина се извършва строеж на кооперация, но се оказва, че нито причината, нито поводът за руините са строителите.

Преди месеци е възникнала сериозна ВиК авария на помпена станция, която е наложила изкопни дейности. След дейността на Водното дружество в района е последвало само грубо засипване, но не е бил положил асфалт и улицата е останала в негодно за експлоатация състояние.

Наш репортер се свърза с ВиК, откъдето потвърдиха, че са извършвали авариен ремонт в улицата. От Водното дружество заявиха, че са подали отсечката за ремонт и преасфалтиране на фирмата, с която имат договор за тези услуги, но нямат информация, защо въпросните дейности не са реализирани своевременно.

„Отново подадохме заявка за асфалиране на конфликтните участъци и се надяваме до седмица ремонтът да започне. Нямаме информация защо се е получило такова забавяне“, коментираха от ВиК.