Магазинът за дограма на пловдивският бизнесмен Ангел Карагьозов, който бе осъден за продаване на гласове, е обявен на търг от частен съдебен изпълнител.

Търговският обект на ул. "Острец" 12 в Пловдив е с площ от 345 кв.м. Първоначалната цена, от която ще започне наддаването за него, е 267 хиляди лева.  Публичната продан на имота бе обявена преди часове, а самият търг ще продължи един месец, като се очаква на 13 септември да стане ясно дали има реален купувач. 

Магазинът е в активите на 

Търговският обект, който ще се разиграе на търг, е ипотекиран, върху него има и възбрана. Причината за продажбата са неизплатени дългове от страна на Карагьозов и дружеството му. 

В началото на тази година бизнесменът договори условна присъда с прокуратурата по обвинения за продажба на гласове в кв. "Изгрев" и държане на боеприпаси. Той получи 11 месеца лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок.

Процесът срещу Ангел Карагьозов тръгна по обвинение, че в периода от края на март до 4 април 2021 г. Карагьозов е събирал хора в своя офис и им поставял за задача да обикалят адреси в кв. “Столипиново” и да предлагат по 30 лв. на хората, ако гласуват за определена партия на предстоящите парламентарни избори. Сумата била придружена от политически брошури, за да не се объркат гласоподавателите. Условието било агитираните да са от ромски произход, а имената им трябвало да се записват. На посредниците били обещани по 50 лв. за всеки намерен избирател.

Срещу Ангел Карагьозов беше повдигнато и второ обвинение. На 2 юли 2021 г. у него са намерени 45 патрона калибър 9х19 мм, без да е взел необходимите мерки за сигурност.