Липсващи свидетели по делото срещу Милко Айлов отново станаха причина магистратите да отложат разпоредителното заседание. Въпреки че делото така и не стартира, дебатите в съдебната зала продължиха повече от час. Чрез двамата си адвокати Айлов поиска от съда да не дава ход на делото поради изтекла давност. Самият той обаче е издал изпълнителни листове на потърпевшите от дейността си, като в резултат от тези действия е започнал да тече нов давностен срок.  Това бе причина за дълъг дебат между адвокати и прокурори.

Припомняме, че при предишното заседание двама от потърпевшите, ощетени със стотици хиляди левове, не се явиха в съда, като посочиха уважителна причина за отсъствието си. Призовките на много от 24-те потърпевши бяха върнати, като в момента те пребивавали в чужбина. В резултат съдията по делото разпореди да се потърси съдействие от компетентните органи с цел тяхното редовно призоваване. В крайна сметка и днес много от тях отсъстваха.

42-годишният Айлов бе задържан при акция на Икономическа полиция миналата година и е обвинен в това, че за времето от 2003 до 2017 година е извършвал банкови сделки като физическо лице без необходимата по закон лицензия от БНБ. По този начин той предоставял парични кредити за своя сметка, а в последствие ощетил "клиентите" си с над 128 000 лв. и получил неправомерни доходи от около 120 хиляди лева. 

Следващото заседание по делото е насрочено за 19 декември.

Заплахи и ЧСИ-та покрай кредитните сделки на лихваря от РаковскиПред последните 14 години Айлов е “ужилил“ поне 24 свои съграждани със стотици хиляди

Лихварят от Раковски, изнудвал десетки, се изправи пред съдаДелото обаче бе отложено заради неявяване на пострадала