Хиляди рокери от Пловдив и цялата страна откриха мотосезона с много музика, рев на мотори и атрактивно шествие. Любителите на машините две гуми от сутринта бяха извадили мощните си возила и потеглиха към булевард „България”. Там с музика и скара бяха посрещнати от домакините от мото братството "Вагабонтс".  В срещата се включиха клубове от Пловдив, София, Асеновград, както и две братства от Северна България.

„Пожелаваме се безавариен сезон, без жертви на пътя. Все повече се усеща толерантността на останалите шофьори към мотористите, благодарение на многото акции и кампании, които провеждаме”, отбеляза Димитър Цанков от пловдивското мотобратство.

На място бе осигурено сериозно полицейско присъствие. 25 мотора от сектор „Специализирани полицейски сили” ескортираха шествието. То бе поведено от областния управител Здравко Димитров, директорът на МВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков, шефът на СПС – Виктор Празов и президентът на клуб "Вагабонтс" – Иван Капитана.

Дългата почти километър колона от мотори се отправи към Бачковския манастир, като премина през централните улици на Пловдив. На места любителите на две гуми спираха, за да поздравят зяпачите по тротоарите.

На Асеновградско шосе пък рокерите със сваляне на каски и форсиране на машините отдадоха почит на загиналите си братя.

Сред рокерите имаше и представители на нежния пол. Дамите не останаха по-назад от мъжете откъм мощни машини. Една от дамите бе начело на моторизирания полицейски ескорт.

Празникът бе помръчен с тежък инцидент. Мотор самокатастрофира на един от завоите край Бачково. Машината на две гуми е била управлявана от младо момче, а с него е имало и момиче. Ямахата на 21-годишния водач се е забила в скала.

Линейка веднага е пристигнала на мястото на произшествието и е откарало пострадалите. По информация от наш източник, водачът е в тежко състояние.

Жестока катастрофа с мотор край Бачково, момиче и момче са в болница СНИМКАЗа кой ли път откриването на мотосезона е помрачено?...

Още от празничната атмосфера може да видите във ВИДЕОТО и СНИМКИТЕ: