УМБАЛ "Св. Георги" излезе с нова позиция по отношение на случая с починалия Теодор Давчев. В предходно становище, от медицинското заведение посочиха, че Давчев е приет след претърпяно ПТП, но късно семейството му е потърсило помощ.

Този път от болницата призовават да не се спекулира, че случаят ще бъде прикрит. Те припомниха, че тече разследване, а от заведението са предоставили цялата информация на разследващите органи. 

Ето я и цялата позиция на УМБАЛ "Св. Георги":

Ръководството на лечебното заведение още веднъж изразява съчувствие към загубата, която преживяват близките на починалия Теодор Давчев, и е категорично, че се полагат всички възможни усилия за установяване на истината, тъй като болницата няма интерес да изопачава или прикрива каквито и да било факти или обстоятелства около смъртта на момчето.

Още веднъж държим да подчертаем, че незабавно сме предоставили пълна информация по случая на разследващите органи и няма опасност случаят „да се потули“, каквито съмнения се изказват пред медиите.

Разчитаме на професионалното и обективно представяне на информацията по случая, особено от страна на медиите, тъй като всяка неправилна интерпретация може да предизвика необратими последици, конфликти и незаслужена загуба на доверие. 

Надяваме се прокуратурата и експертите да бъдат оставени да работят спокойно и да имат възможност да посочат обективната истина. 

Адвокат Йордан Давчев пред TrafficNews: Убиха детето ми, защото не беше наблюдаван след силно успокоителноСпоред почернения баща още в началото лекарите са се колебаели дали да го приемат

УМБАЛ "Св. Георги" с позиция за починалия Давчев: Пострадал е при ПТП, късно е потърсена помощКатегорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал, посочиха от болницата