Протест срещу войната в Украйна се провежда на площад „Централен”. Над 100 души са се събрали в центъра на Пловдив, за да изразят своята позиция и да подкрепят украинския народ. Те се обърнаха и към Путин:

„Ако е останало нещо човешко в теб – спри тази война”.

Чуваха се и възгласи „Слава Украйна” и „Stop Putin”.

На площада има както украинци, живеещи в Пловдив, така и бягащи от войната, които са се установили под тепетата. Сред тях е Любов Лупошанска, която е пристигнала в България с детето и майка си. Баща й  и съпругът й се бият срещу руската армия край Киев.

„Много тежко пътувахме, като имаше бомбандировки покрай нас. Путин ни нападна, защото вижда заплаха в Украйна, която е в икономически възход. Днес сме ние, утре е някой друг. Но Путин трябва да знае, че ние сме бойци и ще отстояваме нашата свобода”, каза Лупошанска. Тя заяви, че иска час по-скоро да се прибере в Украйна, но когато ситуацията е по-сигурна а нейното дете.

На площада има и много българи, които са дошли да подкрепят украинския народ.  Всички заедно се помолиха с „Отче нас”, като запалиха свещи и развяха украински знамена.

Хората добавиха, че са загрижени и за младите руски войници, които умират на фронта заради болните амбиции на Путин.

"Това е нечестива правда, много се надявам, че гласът на световната общественост ще стигне до ушите на Путин. Мнозинстово от руски граждани е заглушено от руска пропаганда. Има руски войничета, които не са знааели, че отиват на война", каза друг от хората на площада.