И днес ударно текат ремонтните дейности по бул. „Цар Борис III Обединител” , за да може той да бъде отворен утре, както обещаха от община Пловдив. Мантинелите на булеварда в зоната от Тунела до светофара са монтирани. Вдигнати са и електрическите стълбове. Монтирани са светофарите. Точно, където беше кулата, асфалтът е изрязан, а в момента се налива последния слой по западното платно.

В същото време усилена работа кипи и по Гладстон. В момента се фрезова здравия асфалт.

Припомняме, че близо месец, участъкът на булеварда бе затворен, за да бъде площадка за грандиозното събитие по откриването на   "Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. На отсечката от кръстовището с ул. "Цанко Дюстабанов“ и ул. "Граф Игнатиев“ до Тунела се издигаше кула. Последните останки от нея бяха вдигнати на 17-и януари. Пораженията от гигантското съоръжение се премахват и към този час, за да стане булевардът годен за ползване.

След откриването на Пловдив 2019: Новите плочки по булеварда вече са изпочупени СНИМКИМантинелите в зоната до светофара са монтирани, вдигнати са и електрическите стълбове