Трошете си колите на воля, скъпи пловдивчани и гости на града! Това е идеално послания за табела, която следва да бъде поставена на входа на Пловдив от Брезовско шосе. Предвид, че вече ремонтът не обхваща само него, но и огромна част от район "Северен"

В продължение на години тече ремонт на Брезовко шосе, който изглежда безкончен, както за шофьорите, така и за собствениците на търговски обекти. Във връзка с водния цикъл преди месеци бяга разкопани и значителни части от бул. "Дунав", както и участъкът от "Цар Борис Трети Обединител", затворен между двете кръгови кръстовища. 

Странното лабиринтно трасе, оградено с помощта на преградна пътни знаци и ленти, през което се предполага, че трябва да минават шофьорите, докато тече ремонтът там обаче, прилича повече на черен път, отколкото на безопасна лента за преминаване.

Кратери, в които преспокойно може да се пробие гума или картер, дебнат по маршрута, който на теория би трябвало да осигури безопасно преминаване, но на практика изглежда повече от подигравателно. 

Хора от квартала споделят, че въпросните пътни участъци са в това състояние вече повече от няколко месеца. Междувременно напрежение продължава да тлее и заради Брезовско шосе. 

В средата на март тази година ремонтът на трасето бе възобновен, след замразяване повече от 1 година. Проблемът бе в заплащането на археологическите проучвания, а работата по довършването на участъка стартира след отпускането на бюджет от Общината за археолозите.

От 24 април пък се спря движението в още един участъка - между кръстовищата с бул. „Северен“ и ул. „Полет“ от 24 април Причината бе възобновяването на археологическите проучвания  на разкритите при изкопните работи на обекта находки от праисторическата селищна могила „Яса тепе“. Това и последната информация по изпълнението на проекта. 

Ремонтът на „Брезовско шосе“ също е част от Водния проект на Пловдив на стойност около 115 млн. лв, част от които европейско финансиране, но и части от националния бюджет. На 24 юли се очакваше успешното му приключване, но дали това ще се случи все още няма никаква яснота. 

Едно е ясно обаче. Резултатът от ремонта за момента изглежда така - Троши си колата! Ти плащаш - и за ремонтана на пътя, и за вкарването в "бокса". Ако не се стигне направо до пунктовете за скрап.