„Община Пловдив не е ощетена, категорично. Смятам, че това, което се прави в този обект ще бъде нещо прекрасно”, каза кметът Иван Тотев в сутрешния блок на БТВ по повод изграждането на зоопарка и делата, които се водиха срещу него.  Припомняме, че окончателно Специализираният съд отхвърли всички обвинения срещу кмета и ги върна на прокуратурата.

След като делата срещу градските власти бяха прекратени, оттам анонсираха, че започва рестарт на строителството на зоокъта. По последните изявления на кмета той може да бъде отворен до края на годината.

След 10 септември започва подготовка по издаване на акт 11. Средата на септември се очаква работниците да влязат в зоната до Гребната база и да продължат работата си по договор. 

"Целта ни е максимално бързо да завършим обекта. Оптимист съм, надявам се преди Нова година всичко да е напълно готово", коментира Тотев сроковете за финализиране на зоопарка.

Между готовия обект и пускането на посетители в него обаче ще има период от около 2 месеца, заради необходимата климатизация на животните. Тепърва предстои да бъдат осигурени обитателите на зоопарка. Половината от тях ще минат през обществена поръчка, посочи Тотев. Трябва да се изчака и решението на ВАС, след като екологични организации обжалваха екологичната оценка.