Стотици тирове и строителна техника блокираха десните ленти по основните входове на Пловдив. Очаква се превозвачи да излязат на пътя с над 300 тира.

Протестът в момента блокира десните платна на Кукленско шосе, Асеновградско шосе, Голямоконарско шосе, Кукленско шосе и Цариградско шосе. Очаква се около 11 чasa тежкотоварните автомобили да направят протестно шествие по централните булеварди в Пловдив. Огромни колони от тирове има и по АМ "Тракия" край Пловдив. 

Превозвачите не смятат да блокират изцяло входните артерии на града, да не затрудняват движението за гражданите. В протеста се очакваше да се включат и автобусните превозвачи, но управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков и колегата му Петко Ангелов заявиха тази сутрин, че са решили да не спират градския транспорт, за да не създават проблеми на пътниците. 

Колкото до линиите от и към Пловдив, тя поясниха, че няма да има курсове след 9 часа, но в ранния следобед курсовете ще бъдат възобновени. 

Припомняме, че днес е обявен общонационален протест на превозвачите. Организаторите заявиха, че ще блокират движението на пикове места в големите градове, както и по граничните пунктове.

Според бранша трябва да се вземат спешни мерки за намаляване на цените на горивата, като се премахне ДДС и акциз. Всички обявени "антикризисни мерки" на правителството според тях са недостатъчни и закъснели.