Леко понижение на температурите ни очаква в Пловдив днес. Сутринта минималните температури в града ще бъдат 2-3 градуса под нулата, а дневните максимални няма да надвишават 4-5 градуса. Слаб сняг ще превалява до обяд, но не се очаква образуване на значителна снежна покривка.

През нощта над Западна България облачността ще е значителна, на много места със слаби снеговалежи, вятърът ще е слаб от изток-североизток. Над източната половина от страната ще е предимно ясно, там ще духа умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 6°. През деня облачността ще е значителна и на много места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, в Източна България временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 0°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър и ще има виелици и навявания. Остава студено, максимална температура на височина 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра - около минус 13°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и на отделни места по южното крайбрежие ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 2°-3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.