Днес времето в Пловдив ще се задържи почти без промяна. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса, но вятърът ще утихне и ще се усеща по-топло. Сутринта термометрите ще показват 3-4 градуса, а следобед ще скочат до 13-14. Не се очакват валежи.

Сутринта над страната ще е предимно ясно и вятърът ще стихне. На места в равнинната част от страната ще се образуват мъгли или ниска облачност. Минималните температури ще са между 2° и 7°. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, предимно южен вятър. Максималните температури ще са без съществена промяна - между 11° и 16°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на места ще има мъгли или ниска облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 12°-14°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.