Пет компании са подали оферта за една от най-големите поръчки по водния цикъл на Пловдив. Комисията към Община Пловдив днес е отворила офертите за поръчката за 20 млн. лева, която е за  реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежа на етапа -  Бул. „Дунав” – „Брезовско шосе”. В процедурата участва ПИМК, която с бързи темпове вдига ст. „Христо Ботев”, както и пловдивската компания „Драгиев и Ко”.  Другите три участници са асеновградската „Запрянови – 03”,  компанията на Юлиян Инджов – „ИСА 2000”, както и консорциум с водещ партньор „Прасек груп”.

Поръчката обхваща дейности  по ВиК мрежата и пътната инфраструктура по бул. „Дунав” от бул. ”Васил Априлов” до бул.”Брезовско шосе” и бул.”Брезовско шосе” от бул. „Дунав” до Северен обходен колектор.  Стойността на поръчката е малко над 20 млн. лева с ДДС.  Срокът за изпълнение е не по-дълъг от 475 дни.

 Това е втора поръчка за този обект, след като преди повече от година Община Пловдив я  прекрати. Тогава дейностите бяха сметнати за 24,6 млн. лева без ДДС.  Мотив за прекратяването бе, че са открити  несъответствия между количествените сметки, заложени в документацията на търга и тези в работния проект.

От друга страна Община Пловдив ще осигури допълнително 2 млн. лева в бюджета си за асфалтиране на северното платно на булевард „Дунав” . В поръчката е заложен ремонт само на южното платно, където ще има дейности по водопроводната и канализационната мрежа.

Припомняме, че в момента вървят три лота по Водния цикъл, който обхваща междублоковите пространства в няколко квартала в район „Северен”. Тази година трябва да започне и ремонтът и модернизацията на Пречиствателната станция, който е най-скъпия проект от Водния проект – за над 70 млн. лева.

Кършияка като след война – „изяден” асфалт и кратери по възлови булевардиЕдва след гласуването на бюджета на 2 март, ще бъдат отпуснати пари на районните кметове