Строителни дейности притесниха жители на ЖР Тракия. Работници са започнали разкопаване пред ресторант "Барбекюто", сигнализира в редакцията на TrafficNews пловдивчанин, който е разтревожен, че тихомълком градинката ще бъде усвоена за нуждите на обекта. По думите му дейностите за незаконни. 

Наш репортер посети мястото и потърси за коментар кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. 

Той опроверга информацията, като поясни, че още сутринта инженери от района са посетили обекта, а следобед той лично се е запознал с дейностите в зоната. 

По думите му преди време градинката до външната площадка на заведението е била облагородена от частна фирма. В последствие обаче дърветата са започнали да изсъхват, затова собственика на ресторанта е решил да положи нова поливна система и да подмени изсъхналата флора. Междувременно той се захванал да подмени и стара пешеходна алея.

"Става дума за местене на растителност. Има изсъхнала растителност, според някои почвата е лоша, но проверка показва, че не е така. По-скоро липсва вода. От дълго време правим една инициатива "Стъпка в повече". Така че човекът ще се включи в нея и ще направи поливна система около търговския обект. Пътечката, която продължава от спирката, ще я възстанови. На този етап не намираме входирани документи от негова страна, но ако нещо се изисква, ще бъде направено. Мисля, че става дума за една добра инициатива по примера на много други обекти в района. Идеята е като се прави нещо в рамките на търговския обект, да се облагороди и общинската зона, а не да си остане така", поясни Костадин Димитров.