Стотици хвърчила полетяха тази сутрин край Братската могила, където за поредна година се провежда еднодневен семеен празник.  Всеки малчуган получи хвърчило срещу усмивка, а вятърът помогна небето да се изпъстри с цветни хартиени птици. Преди да започне голямото забавление организаторите подсилиха хлапетата със свежи плодове, сладкиши, минерална вода и сокове.

Докато батковците и каките пускаха хвърчила по вълните на вятъра, най-малките си измайсториха собствени ветропоказатели – зелени и сини за момчетата, жълти и червени – за момичетата. Други пък се състезаваха в надуване на балони.

На равна нога с децата им в пускането на хвърчила се пробваха и техните родители. Един от най-дейните бе кметът на район „Западен” Димитър Колев.  Той се пошегува, че е получил хвърчило за момчета – синьо, с весели и симпатични рибки.

„Повече от децата се радваме. И аз, и съпругът ми никога не сме пускали хвърчило”, сподели развълнувана Минка Коджафилова, която бе довела на празника 13-годишния си син и 5-годишната си дъщеря.

Хвърчилото на малката принцеса Никол било закупено предварително специално за празника. Момиченцето го избрало заради любимите си герои Елза и Олаф от „Замръзналото кралство”. Майката призна, че се е подготвила, разучавала е технологията за пускане на хвърчила, за да не се изложи пред хлапетата.

Празникът продължава и в следващите часове. Хвърчила има за всички, които искат да се включат, обещават организаторите.