Уличните ремонти в община „Родопи” по Програмата  „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони продължават.

Днес с церемония по „Първа копка” кметът на общината Павел Михайлов даде началото на реконструкцията на улица „Васил Левски” в село Белащица. Участъкът от 300 метра ще бъде изцяло обновен, предвидено  е смяна на бордюри и тротоари.

Домакин на събитието беше кметът на селото Костадин Николов. Началото на старта на строителните дейности уважиха заместник- кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, общинските съветници Величка Стоичкова и Лидия Гимишева, представители на фирмата-изпълнител и граждани. Гости бяха кметът на  село Брестник  Атанас Шопов и Неше Кърмаджиева, временно изпълняваща длъжността кмет на село Браниполе.

„ Община „Родопи” продължава да работи за подобряване на инфраструктурата на населените места. Улица „Васил Левски” е много важна за селото, а години наред хората страдаха, заради нарушения на асфалта”, коментира кметът Павел Михайлов. Той припомни, че преди по-малко от месец  беше даден старт на дейностите по изграждане на канализация в село Белащица. Новото съоръжение ще реши проблема на над 50 домакинства, които години наред бяха принудени да търпят неприятната миризма, а отпадните води, които се изливат в съществуващата септична яма, която ги обслужва, създават опасност от разпространение на зараза и екологичен проблем. По думите му предстои ремонт и на улица „Беласица”.

След водосвет и пожелание  „работата да върви по вода”, кметът спази традицията и подари бутилка шампанско на багериста  със заръката да спазва сроковете и качеството.

Ремонтът на улица „Васил Левски” ще струва близо 270 хиляди лева.

Отпуснатите средства по Програмата  „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони са в размер на 1, 4 милиона лева. Парите ще бъдат вложени в рехабилитация на улица „Хр.Г. Данов” в Цалапица, улица „Шипка” в Браниполе, „Васил Левски” в село Белащица и улица „Капитан Бурагов” в Оризари.