Държавната комисия по хазарта ще бъде закрита от специален ликвидационен орган. Това стана ясно, след като Правителството прие постановление за уреждане на отношенията, свързани със закриването на Комисията. 

Специалният ликвидационен орган ще функционира за срок от три месеца. Предвижда се негов председател да бъде главният секретар на Министерството на финансите, а поименният състав на ликвидационната комисия да се определи със заповед на министъра на финансите. 

С щатните бройки, включени в общата численост на персонала на закритата ДКХ, се извършват компенсирани промени в числеността на Министерството на финансите и НАП - повишава се експертният капацитет на Министерството с 18 допълнителни щатни бройки, а в НАП ще има 34 допълнителни щатни бройки.

До преструктурирането на държавната регулация в сферата на хазарта се стигна, след като по-рано през годината от кабинета обвиниха комисията за пропуснатото таксуване за 700 милиона лева на лотарийните игри на Васил Божков.

Закриват Комисията по хазарта! НАП ще регулира целия бранш със залаганияКомисията по хазарта няма да става държавна агенция