Топенето на снега и по-високите градуси не спират „снежния скулптор“ в Пловдив да довърши начинанието си. Наред до паметника Шипка се появиха черешово топче и лъв.

Преди дни ви разказахме за пловдивчанина Иван Генчев, който отдели 20 часа от времето си, за да измайстори със сняг копие с намалени размери на паметника Шипка. Той решил да отбележи в аванс Националния празник и да поздрави всички българи по нетрадиционен начин.

Той не е се спрял до тук и е продължил работата си, като е изваял от сняг още две скулптури, като така още повече пресъздава настроението на Шипка.

Идеята ми беше в тези сложни пандемични времена да накарам хората да се усмихнат. Да им създам настроение. По-възрастните, които навремето са правили снежни човеци, да се върнат в детството. За съжаление, в последните години децата в Пловдив не могат да се порадват на много сняг”, споделя пред TrafficNews Иван.

За младия мъж ледените скулптури са хоби. Той никога не се е занимавал професионално с изкуство. Въпреки това при всеки паднал сняг пред магазинчето, което държи, се появяват интересни фигури - миньон, фараон, мечка, огромни снежни човеци. Този път обаче искал да е нещо патриотично, с което да трогне минувачите.    

Пловдивчанин извая паметника Шипка от снягИзящната скулптура е изработена от един тон лед, висока е над 2 метра и отнела на Иван Генев над 20 часа работа

В изработката му помогнали Стоян Кондаков, Тодор Тодоров, Алек Царукян и още няколко приятели.