Ежедневни протести започват синдикатите пред дирекциите на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Първият такъв започна в Пловдив. Служители се събраха пред дирекцията на Автомобилната администрация в града под тепетата тази сутрин. Те настояват за изравняване на заплатите и увеличението им с 50 %. Искат още и разкриване на минимум 200 щатни бройки за инспектори в отдел „Контрол“.

„От една година водим преговори с работодателя. Нашите искания са поне 50% увеличение на възнагражденията, без дискриминация, защото при нас трима души на една длъжност получават три различни заплати. Понеже няма реакции, пристъпваме към предупредителна стачка”, обясни Александър Иванов, председател на синдикалната секция.

Сред исканията са още подобряване на материалната база, подобряване на условията на труд, както и увеличение на щатните бройки на най-малко 200 души.

"Не можем да смогнем да упражняваме адекватен контрол", поясни още Иванов и посочи, че инспекторите са в пъти по-малко на глава на населението спрямо европейските стандарти. 

В момента заплатите на служителите са между 785- 1633 лева за инспектор и 970-1000 лева за специалист. Протести ще има всеки ден в различни градове. След Пловдив, утре на протест излизат служители в столицата.