Помните ли спепите братя от Долни Дъбник, които при решение на ТЕЛК за 100% нетрудоспособност и слепота, шофираха без проблем луксозните си автомобили. Горан Станев и Станьо Маринов попаднаха под прицела на прокуратурата след разследване на Тина Ивайлова. Те получиха присъди за пране на пари след акция на МВР, ДАНС и прокуратурата преди години.
 
Оказва се, че Горан Станев вече е на свобода от началото на лятото, научи GlasNews.bgТой разпространява и ситуации от бита си в социалните мрежи.
 
На видеата, които са качени в профил в ТикТок, се вижда незрящият Горан, който мери силата на удара си на боксова машина.
 
Той няколко пъти удря с юмрук крушата, а след всеки удар поглежда към устройството. Изглежда проверява резултата, който е записал.  На друго видео го откриваме в друга светлина. Горан е седнал на маса, съвсем сам отваря бутилка с ракия, а след това безпогрешно налива от алкохола в чаша. Следва изпиването на напитката на екс и поглед към камерата.
 
 
Последното решение за зрението на Станев е от миналата година и е валидно чак до 2025 г. Все още е в сила решението за 100% чужда помощ, разбра GlasNews.bg.
 
Горан Станев излежа присъда от 3 години затвор. Брат му Станьо Маринов трябва да лежи 9 години за пране на пари, а майка им е в затвора за 8 години.
 
 Припомняме, че в разследването на случая ви разказахме как при решение на ТЕЛК за 100% нетрудоспособност и слепота, братята шофираха без проблем. Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че двамата са незрящи и не могат без асистент, твърдяха, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Години по-късно разследването срещу тях зацикли, защото 12 експерти не можеха да преценят колко слепи са братята.

Показахме ви как извършват всякакъв вид дейности, нетипични за слепи хора. Подобна бе историята с бурната веселба на братята от Долни Дъбник.
 
На видео, разпространено през 2020 г., попадна празник с много чалга, кючеци, пир и лукс. Този запис  бе поредното доказателство, че братята изобщо, ама изобщо нямат нужда от 100 процента чужда помощ.
 
Цялото семейство на братята бе разследвано за пране на пари. Горан и Станьо са подсъдими заедно със своите родители - Иванка и вече покойния Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.
 
Комисията "Антикорупция" пък конфискува златни бижута за 250 000 лева и луксозни коли за 140 000 лева от ромския клан в Долни Дъбник.
 
Повече за братята вижда в серията от разследвания на Тина Ивайлова: