Мъжът, пострадал в катастрофата на входа на Момчилград и докаран от Кърджали в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив за лечение.

Той е настанен в КАИЛ в стабилно, но тежко състояние, като му предстоят операции. Лекарите правят всичко възможно за подобряване състоянието на пациента, съобщиха от болничното заведение.

Припомняме, че тежка катастрофа стана на входа на Момчилград отне живота на двама -водач и пътник вчера.

Сблъсъкът, стана около 17:15 часа между лек автомобил и бус. Мястото на инцидента е под квартал „Мамулица“, на пътя Кърджали – Момчилград.

5-ма от пострадалите са транспортирани с линейки в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Двамата загинали - млади мъже, са пътували в лек автомобил "Ауди".

Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за това, че при управление на автомобил са били нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на повече от едно лице и телесни повреди на повече от едно лице.

Виновният водач на микробус “Мерцедес“ е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и същото е отчело отрицателен резултат.

Разследването по случая се провежда от разследващ полицай от РУ-Момчилград към ОД на МВР-Кърджали. Под надзора на Окръжна прокуратура-Кърджали е извършен оглед на местопроизшествие, назначени са съдебномедицински експертизи и тройна автотехническа експертиза. Предстои провеждането на разпити на свидетели, назначаване на съдебни експертизи.